Home        Store        Docs        Blog

Https://discuss.bluerobotics.com/t/ardusub-updating-firmware-through-browser-no-internet/5042

Hi all,

The link on the top similar problem that i facing right now.
I work on ROV to solve the similar problem.
unfortunately i dont see solution from that discusion.
is there any other sd card beside sd card that hide behind cam on ROV??
I ve try many way but could able find solution.
Main problem are i could not get wifi ssid on web browser always showing binary …before it was fine untill i lost connection and on qgcshow waiting vehicle connection.
some one can help please

Hi @erik1,

There is also a sd card inside the Pixhawk.
Is your issue that the internet is not detected? Have you tried another wi-fi to test, like a phone hotspot?

i tried already by different hotspot but dont find the wifi always showing Binary file(standard input)matches inside the box ssid.
I try update companion and pixhawk by browser and upload it seem always failed.
Dont know what to do with…

Hi,
Here are attached screenshot of my web browser


on system tab i have companio computer status and nothing on active services and on detected devices
video none
audio none
serial devices
-PX4_FMU_v2.x(PixhawkAutopilot)
and as we can see on wifi ssid showing Binary file …
Someone having solution please …

That is very odd. Is this after flashing the 0.0.18 image to the sd card?
IS you Raspberry Pi the 3 B version? We don’t currently support the 3B+

I dont know the version of my raspberry…but what to do…should i replace by another model of raspberry ???
it was happened during my test seem i lost connection
it is written waiting vehicle connection

It is written in the raspberry itself:


If you bought it from Blue Robotics, it is the correct version.

Ok, I need help to understand what is going on. A few questions:

  1. When did the problem start?
  2. What were the circumstances?
  3. When was your companion software updated/installed? Did you try re-flashing it?
  4. What is your browser? The CSS seems to be behaving weirdly. Try chrome/firefox to make sure it is not something specific to your browser.
  5. Have you tried anything else?

It seems that something could be wrong with your companion installation. The straight-forward solution would be taking the sd-card in it out and flashing a fresh copy of the latest companion image.

Hi
it was good I manage to get ssid wifi now it is connected but still not able tu opdate firmware.
always fail when I do by we browser and also by usb.
attached pict


is there specific baudrate was mistake or someother thing

Hi

Thanks for quick response

It is work I can connected to wifi but still I couldnt update firmware by web browser and usb connection as picture attached

Thanks and Best Regards,

erik ridwan Home : +62 264 8220376 Mobile: +62 8128161634


Willian Galvani
Blue Robotics Engineer

    December 20

erik1:
I dont know the version of my raspberry

It is written in the raspberry itself:

If you bought it from Blue Robotics, it is the correct version.
Ok, I need help to understand what is going on. A few questions:

  1. When did the problem start?
  2. What were the circumstances?
  3. When was your companion software updated/installed? Did you try re-flashing it?
  4. What is your browser? The CSS seems to be behaving weirdly. Try chrome/firefox to make sure it is not something specific to your browser.
  5. Have you tried anything else?
    It seems that something could be wrong with your companion installation. The straight-forward solution would be taking the sd-card in it out and flashing a fresh copy of the latest companion image.

Hi,
Thanks for reply i really need to solve the problem.

Now I can connect to WiFi and internet connected. companion I can update to 0.018
but when i connect usb i gor this message below



Can someones help to solve my problem please…

Hi,

To update ArduSub firmware you need to click in Stable in Download and Update.

Try to follow our Installation Setup step by step.

hi Patrick,
Thanks for info but I did it click on it still not working in window look like boot loader problem see below

Downloading stable ArduSub firmware from http://firmware.ardupilot.org/Sub/stable/PX4/ArduSub-v2.px4

Stopping mavproxy

Flashing Pixhawk…

Loaded firmware for 9,0, size: 830240 bytes, waiting for the bootloader…

attempting reboot on /dev/autopilot…

attempting reboot on /dev/autopilot…

attempting reboot on /dev/autopilot…

Timed out trying to catch bootloader!

Please try again.

Waiting to restart mavproxy…

Restarting mavproxy

Complete!